Pages

Search This Blog

25 Jun 2016

Bebelan; Suamiku Ramai Crush


Assalamualaikum,

Now nak kasitau penyebab kenapa aku selalu lambat benauu update chapter baru untuk Suamiku Ramai Crush.. Just a silly reason from me I think. Huhuuu

So nak bagitau, aku selalu slow update bab baru SRC sebab, aku rasa cerita aku tu tak best mana pon. Hahaa shame~ tapi tu lah,

Aku start karang cerita tu around in 2013, masa tu aku baru form 4 pun. Otak still tak matang nak karang ayat yang bombastik. Karangan Bahasa Melayu pun kelaut aku rasa. Dan aku buat cerita tu around that year pun sebab aku punya suka-suka. Entah macam mana entah boleh tergerak hati nak update dekat blog.

Dan bila sekarang baca balik full manuskrip Suamiku Ramai Crush, aku rasa macam nak sembunyi muka bawah bantal. Nak tanam diri dalam tanah tak nak keluar dah. Weh malu gila dengan ayat yang tak matang yang diri sendiri karang. plus, heh! ada hati nak jadi penulis.

Still tak sedar diri lagi yang aku tak boleh jadi a good writer walaupun dah banyak kali dah manuskrip aku kena tolak oleh pihak penerbit.

Well, semangat aku down gila pasal SRC ni, plus, I feel something bad about this story. Teruk bukan? Story yang sendiri tulis dah feeling bad about it. Nampak sangat tak yakin dengan diri sendiri.

Tapi tu lah, entahlah. Tak tahu nak cakap macam mana.

Dan sekarang ni, aku rasa macam dah tak nak update chapter baru SRC lagi dah. Macam nak stopkan terus, dan terus delete SRC tu dari my library. Tapi bila fikir-fikir balik, rasa macam sayang pulak nak delete. Lama kot ambil masa nak siapkan full manuskrip walaupun ayat tunggang-langgang.

Yeah I admit, bukan susah nak jadi penulis. Writer's block selalu akan jadi bila emosi tak stabil. Plus pressure from others. Sangatlah menyiksakan.

Tapi tu lah,

So from now, maybe kau orang dah boleh slow-slow move on dari menghadap SRC. Layan story lain pulak. Huhuu, its so sad to say tapi itulah yang terbaik yang aku rasa.


Till then, babai assalamualaikum. Salam Ramadhan Al-Mubarak.

6 comments:

  1. Alaa sis . Baru nk tau ending dia mcm mana . Oklah sis tulis tu .

    ReplyDelete
  2. Sweet la dorang tu .. huhuhu tlong la smbng sis 😔😢

    ReplyDelete
  3. Cter ni mmg besttttt....smbung la...
    Nnt rindu kat is n mia tau.....smbung ye....
    X sba tggu mia pregy.....

    ReplyDelete
  4. sedap lh citer ni
    tak sabar nk tunggu ending dia

    ReplyDelete
  5. best ah citer ni aq suke
    sambung ah tak sabar nk tenggk ending dia
    i can't wait

    ReplyDelete

Pendapat anda sangat saya hargai