Pages

Search This Blog

25 Sep 2016

Fallen in Love

Kisah Pendek : Fallen in Love


Ditaip ayat di skrin telefon.

You. 
Mom, I've fallen in love. 😍😍


Mummy.
With who? 😏😏

Along.
Wow! At last, my sis jadi perempuan jugak😉

You.
Mom : With someone. A guy, kind-hearted one.
Along : Along jahat! 😡

Adik.
Oit oit, borak apa ni? 😅

Along.
Kau lambatlah, dik. 😂
Always the last, I think.

Adik.
Ya lah, siapalah kita ni kan 👉👈

You.
Adik : Melampaulah tu. Tampar nak?


Adik.
Mom, tengok ni. Acik nak tampar adik.

Angah.
Sis, bawa lelaki malang tu jumpa angah dulu. Nak tapis. 😌😌

Along.
Yup, that's totally true, ngah. Bawa dia jumpa kita orang 
dulu baru nak merenyam dengan dia.
You.
Arasso.


Mom.
Guys, turun makan. Dad dah tunggu ni.


Nah, terdengar bunyi pintu bilik masing-masing dibuka dan ditutup dalam waktu yang sama. Berlari menuruni anak tangga dan bergerak ke meja makan.

Puan Gina yang melihat menggelengkan kepala sambil tersenyum. Keserasian yang seringkali buatnya tersenyum sendiri.

Encik Hafiz memandang anak gadisnya. Telefon yang masih menyala diletak atas meja. Sengaja dia tidak membalas setiap ayat yang naik di grup WhatsApp tadi.

"Tak salahkan kasitahu depan-depan macam ni instead beritahu dalam WhatsApp?" Soalnya pada si anak gadis.

Aku sengih sebelum menunduk. "I just.. a bit nervous.. to tell everyone about this." balas aku sedikit gagap.

Come one, Ayu. Kenapa kau tiba-tiba terslurred speech ni?

"Siapa lelaki tu?" Soal Encik Hafiz.

Aku angkat kepala. Memandang daddy yang juga memandang diriku. That sound seem like dad interested aje ni. "You want his picture? I can sent it," Telefon dicapai.

"No need." Ucap Encik Hafiz mematikan ayat anak gadis tunggalnya. "Ask him to meet me first."

Aku telan liur. "A.. Arasso."

1 comment:

Pendapat anda sangat saya hargai